درابتدای کلام و قبل از توصیف خانه تاریخی کیانپور ذکر این گفتار حائز اهمیت میباشد که ، کهن ترین الگو در خانه سازی الگوی چهار چفته یا چهار صفه می باشد که به آن چهار خانه یا چهارجبهه هم گفته می شود .
نخست اینکه، الگویی درون گرا می باشد که این با فرهنگ ایرانی هماهنگی دارد و دوم اینکه نوسانات دمایی درون آن بسیار اندک است که باعث می شود در تابستان خنک و در زمستان گرم بماند و سوم اینکه این الگو را می توان هم با تاق و گنبد و هم با آسمانه(سقف تخت) چوبی پوشاند . الگوی چهار چفته ، الگوی پایه برای همه خانه های ایرانی بوده که گونه گسترده این الگو یک خانه با میان سرایی در میان است که به عنوان نورگیر عمل می نماید و اتاق های گرداگرد میان سرا، جایگزین چهار صفه شده اند و بخش میانی آنچنان بزرگ می شود که به یک میان سرا تبدیل می گردد و دیگر نمی توان روی آن را پوشاند و الگوی خانه های شهری را پدید آورده اند . در خانه های میان سرا دار ، هر بخش خانه در یک پهلوی میان سرا ساخته می شود که گاها سه پهلو یا چهار پهلوی بنا اتاق می باشد . از پهلو هایی که رو به جنوب و جنوب شرقی - غربی باز می شوند در زمستان وَ هنگام سرما استفاده می کنند چون آفتاب گیر هستند و از پهلوهایی که رو به شمال باز می شوند هنگام گرما بهره گیری می کنند چون آفتاب کور هستند .
خانه تاریخی کیانپور در استان اصفهان ، شهرستان اصفهان ، بخش مرکزی ، خیابان چهار باغ پایین، محله پشت بارو از بافت تاریخی بیدآباد واقع شده است که در مالکیت خصوصی آقای هوشنگ کیانپور به شماره ثبت ملی 29426 با مساحتی در حدود 436 متر مربع و طول و عرض و ارتفاع (6.5*17.5*27) و از گونه خانه های با اصالت معماری ایرانی با ویژگی چهارچفته میانسرادار میباشد. ورودی اصلی خانه از ساباط و سردر و دالان و هشتی تشکیل می شده که ساباط و سردر از بین رفته اند. توسط دالان یا دهلیز از قسمت جنوب غربی وارد هشتی و سپس میانسرا می شویم . ضلع شمال شامل تالار شاه نشین و اتاق هایی در طرفین است ، پوشش شاه نشین به صورت تاق و تویزه وگنبدی شکل بوده که دارای تزئینات نقاشی روی گچ ، آیینه کاری و گچبری می باشد که با ارسی چوبی با سبک اسلیمی از فضای میانسرا جدا می شود . اتاقهای کناری شاه نشین به صورتی ساده طراحی شده اند و ارتباط میان شاه نشین و اتاقهای جبهه شرقی و غربی را فراهم می کنند . اتاقهای ضلع شرقی شامل، اتاق تالار زمستان نشین با ارسی چوبی با سبک اسلیمی و اتاق سه دری میباشد که با سقف آسمانه پوشش داده شده اند و به لحاظ تزئینات دارای مقرنس و قطار بندی در تاقچه ها و اطراف سقف هستند .
براساس شواهد موجود، خانه تاریخی کیانپور متعلق به اوایل دوره قاجار و سبک اصفهانی می باشد.
پس از گذراندن فرآیند مرمت به شکل کاملا اصولی و علمی و مطابق با ضوابط و قوانین داخلی و بین المللی زیر نظر کارشناسان مجرب بخش خصوصی اقایان هوشنگ کیانپور(مرمتگر بنا) و مسلم کیانپور(کارشناس ارشد مرمت معماری-شهری)، در طرح باززنده سازی با رویکرد بوتیک هتل با حفظ اصالت در فرم معماری و تزیینات وابسته تغییر کاربری یافته و تمامی خدمات فنی- رفاهی با تجهیزات مدرن جهت اقامت مهمانان به منظورتجربه اقامتی به یادماندنی در تونل زمان با آرامش ، آسایش و کیفیت ،ایجاد و از اواخر سال 1393 شروع به فعالیت نموده است.